måndag 14 juli 2008
Bilturné på östra sidan av Gotland
I dag skulle vädret vara sisådär så vi beslutade att ta en tur med bilen och kolla in lite ställen vi aldrig varit på.
Vi stannade ganska snart på en loppis där några dammiga glas och en fin dockservis inhandlades.
Dagen fortsatte i samma stil... vi åkte via Slite där Novas mamma skulle ta ut pengar och vidare söderut genom små samhällen som faktiskt i många fall var ännu innehållslösare än vi anat från början =)
Vi stannade också vid Cementas gigantiska kalkbrott i Slite och åt glass. Nova tyckte jag behövde se kalkbrottet.

Det var stoort...

(Tyvärr har fotografen fel ISO inställt på kameran så bildern är lite tama - hon är rätt klantig ibland den där mamman - Nova och jag poserade fint i ett uppställt entreprenaddäck men de bilderna blev helt oanvändbara.) När vi kom till kalbrottet fanns det 5 traktorer påp parkeringen. Det verkadel vara ett gäng som var på traktorsemester - två av dem hade släp som föreföll vara husvagnsliknande inredda. En av dem hade t o m en plattform bak med bord och bänkar som på en liten veranda.
Så tuffa!

Vi är inte så kunniga om traktorer men den
grå längst bort kan nog vara en "Grålle"

Vi hoppades på nåt käk både i Kräklingbo och Katthammarsvik men förutom en ren fiskrestaurang fyndade vi magert och fick tvärtemot planerna fortsätta ända ned till Ljugarn. När vi kom dit var vädret fint igen efter att ha svajat betydligt och vi hittade till slut mat på "Bruna Dörren".
På hemväg därifrån besökte vi "Idas Sommarbutik" (Mysigt ställe och allt verkar finnas på nätet nuförtiden, men söka på "Bruna Dörren" får ni göra själva... oj - kolla här var vi också idag - mamman hälsar att butikerna är finare än hemsidorna) - där hade de fem katter. Fast vi såg bara tre. Och bara två av dem var keliga.
När vi skulle åka låg de två och mös på marken så fotografen (nu med bättre ISO-inställningar) tänkte fota dem. När hon satte sig på huk reste sig den ena snabbt och gick och la sig på kameraväskan. Inga bra, mysiga bilder här heller alltså.

Men en på en ganska knäpp katt


När vi kom hem, efter att ha handlat mat också, var vi ganska ömma i rumporna av allt bilåkande. Men nöjda.
Kram på er!
 
skrivet av Renate den 22:21 | Permalink |


0 nallevänner: